اسلایدشوافغانستانامنیت و حوادثحکومتخبرسیاستنظامی

ضیا و مسعود: طالبان با مقاومت داخلی و فشار خارجی روبه‌رو است

خبرگزاری دید: یاسین ضیا، رهبر جبهه آزادی افغانستان، در گفت‌وگویی با رسانه خارجی تأکید کرد حمله اخیر نیروهایش در زیباک بدخشان نشان داد ادعای طالبان درباره پایان کامل مقاومت با واقعیت‌ها همخوانی ندارد. همزمان احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، در مقاله‌ای مشترک با نماینده پارلمان فرانسه در روزنامه لوموند هشدار داد هرگونه تعامل سیاسی اتحادیه اروپا با طالبان به مشروعیت‌بخشی این گروه و تهدید مخالفان منجر خواهد شد.

یاسین ضیا با اشاره به عملیات اخیر در بدخشان گفت امکان سازمان‌دهی مقاومت در داخل افغانستان همچنان وجود دارد و هدف نهایی جبهه آزادی پایان جنگ و بازگرداندن حاکمیت مردم از راه رأی و قانون است. او تأکید کرد نبرد با طالبان قومی نیست و قربانیان این گروه از همه اقوام کشور هستند. ضیا از جریان‌های مخالف طالبان خواست بر اصول مشترک چون پایان حاکمیت طالبان، حفظ تمامیت ارضی، حقوق زنان و ایجاد نظام پاسخگو تمرکز کنند و هشدار داد پراکندگی مخالفان به سود طالبان خواهد بود.

در همین حال احمد مسعود و اورلین پرادیه در مقاله‌ای در لوموند از اتحادیه اروپا خواستند از عادی‌سازی روابط با طالبان و همکاری برای اخراج پناهجویان افغانستانی خودداری کند. آنان هشدار دادند سپردن اطلاعات پناهجویان به طالبان، جان مخالفان و فعالان زن را به خطر می‌اندازد و هرگونه امتیاز دیپلماتیک بدون تغییر رفتار طالبان، این تصور را تقویت می‌کند که حکومت‌های سرکوبگر می‌توانند در نهایت به پذیرش بین‌المللی دست یابند.

مسعود و پرادیه تأکید کردند مردم افغانستان تسلیم طالبان نشده‌اند و اروپا باید به جای مشروعیت‌بخشی به طالبان، از کسانی حمایت کند که برای آزادی، حقوق شهروندی و حاکمیت مردم مبارزه می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا