خبرگزاری دید: لئون پانهتا، وزیر دفاع پیشین آمریکا و رئیس سابق سازمان سیا، خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان و واگذاری دوباره کنترول کشور به طالبان را «یک اشتباه وحشتناک» خوانده و گفته است واشنگتن با این اقدام به کسانی که برایشان جنگیده بود، خیانت کرد.

پانهتا که در زمان ریاستجمهوری باراک اوباما وزیر دفاع آمریکا بود، گفت ایالات متحده در افغانستان در زمینه ساخت و آموزش نیروهای امنیتی، ایجاد نهادهای اطلاعاتی، مبارزه با تروریزم، آموزش زنان، حمایت از کسبوکارها و بهبود زندگی مردم این کشور اقدامات مهمی انجام داده بود.
او که هنگام عملیات نیروهای ویژه آمریکا برای کشتن اسامه بنلادن ریاست سازمان سیا را بر عهده داشت، افزود اگرچه جنگ افغانستان طولانی شده بود، آمریکا باید حضور خود را در این کشور حفظ میکرد و به همکاری با مردم افغانستان ادامه میداد.
پانهتا در گفتوگو با اسکاینیوز گفت: «وقتی ناگهان همه نیروهایمان را از افغانستان بیرون کشیدیم و کشور را دوباره به طالبان سپردیم تا کنترول آن را به دست بگیرد، در بسیاری از جهات به تمام کسانی که برایشان جنگیده بودیم، خیانت کردیم.»
وزیر دفاع پیشین آمریکا تأکید کرد که واشنگتن در قبال مردم افغانستان وظیفه داشت به همکاری با آنان ادامه دهد و برای ساختن زندگی بهتر در کنارشان بماند.
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در دوره ریاستجمهوری جو بایدن، پیش از این نیز بارها از سوی مقامهای بلندپایه و شماری از چهرههای سیاسی آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.