خبرگزاری دید: سونی ثانگ، کارشناس و فعال ضد استعماری ویتنامی، در انتقاد از عملکرد دولتهای اسلامی در قبال جنگ غزه، تأکید کرده که با وجود جمعیت حدود دو میلیارد نفری مسلمانان و پیوندهای مشترک دینی، واکنش کشورهای اسلامی عمدتاً به هشتگها، نشستهای بینتیجه و ابراز خشم دیپلماتیک محدود مانده و به اقدام عملی مؤثر برای حمایت از مردم فلسطین نینجامیده است.

ثانگ با اشاره به ادامه کشتار غیرنظامیان در غزه، شکست کشورهای اسلامی را نه مسالهای کلامی یا الهیاتی، بلکه ناکامی سیاسی دانسته و استدلال کرده که دولتهای این کشورها، روابط خود با واشنگتن را بر تعهدات ادعاییشان در قبال امت اسلامی ترجیح دادهاند.
او افزوده که این رویکرد در توافقهای تجاری، خریدهای تسلیحاتی و تداوم روابط دیپلماتیک عادیشده با وجود جنگ غزه آشکار است؛ روابطی که نشان میدهد منافع سیاسی و راهبردی دولتها بر حمایت عملی از فلسطینیان اولویت یافته است.
این فعال ضد استعماری در پایان تأکید کرده که امت اسلامی واقعیتی فراتر از دولتها است، اما حکومتهای کشورهای مسلمان لزوماً نماینده خواست و تعهدات مردم خود نیستند؛ شکافی سیاسی که مانع تبدیل همبستگی گسترده مسلمانان به اقدام مؤثر در حمایت از مردم غزه شده است.