افغانستاناقتصاد و توسعهخبرسیاستمنطقه

متقی و کاردار جدید هند بر گسترش روابط اقتصادی کابل و دهلی‌ نو تأکید کردند

خبرگزاری دید: امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه ، در دیدار با یتین پاتیل، کاردار جدید سفارت هند در کابل، درباره گسترش روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان افغانستان و هند گفت‌وگو کرد.

متقی و کاردار جدید هند بر گسترش روابط اقتصادی کابل و دهلی‌ نو تأکید کردند

متقی در این دیدار با تأکید بر سیاست خارجی متوازن حکومت طالبان، روابط با هند را مهم خواند و گفت برای استفاده بهتر از ظرفیت‌های موجود، همکاری میان بخش‌های دولتی و خصوصی دو کشور باید گسترش یابد.

کاردار سفارت هند نیز با استقبال از روند کنونی روابط، بر تمایل دهلی‌ نو به تقویت تعاملات با افغانستان در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و کمک‌های بشردوستانه تأکید کرد.

هند پس از بازگشت طالبان به قدرت در اسد ۱۴۰۰ حضور دیپلماتیک خود در افغانستان را ابتدا کاهش داد، اما سپس با اعزام یک تیم فنی به کابل، تعامل خود را با تمرکز بر کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های اقتصادی از سر گرفت.

دهلی ‌نو تاکنون حکومت طالبان را به‌گونه رسمی به رسمیت نشناخته، اما حفظ کانال‌های ارتباطی با کابل را دنبال کرده است. گسترش تجارت دوجانبه، تسهیل صادرات محصولات افغانستان به بازار هند و استفاده از ظرفیت بندر چابهار در ایران، از محورهای مهم همکاری اقتصادی دو طرف به شمار می‌روند.

گسترش تعاملات سیاسی و اقتصادی حکومت طالبان با هند، در شرایط تنش‌های پایدار میان کابل و اسلام‌آباد، حساسیت پاکستان را برانگیخته است. نزدیکی کابل و دهلی ‌نو می‌تواند بر موازنه منطقه‌ای و رقابت دو کشور بر سر نفوذ در افغانستان تأثیر بگذارد و بر پیچیدگی روابط طالبان و پاکستان نیز بیفزاید.

این رویکرد در شرایطی دنبال می‌شود که افغانستان در معادلات منطقه‌ای با رقابت منافع هند، پاکستان و چین روبه‌رو است و گسترش روابط اقتصادی با دهلی ‌نو می‌تواند جایگاه هند را در تعاملات منطقه‌ای مرتبط با افغانستان تقویت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا