خبرگزاری دید: در پولند، رئیس دیوان قانون اساسی این کشور از سوی مقامهای دولتی از سمت خود کنار گذاشته شده است. این اقدام با اعتراض جریان محافظهکار، اتهام «کودتا» و درگیری در برابر ساختمان این نهاد همراه شده و شرایط در این کشور اروپای مرکزی را به شدت متشنج کرده است.

بر اساس گزارش رسانههای پولندی، آنا کورویینپیوتروفسکا، یکی از قضات دیوان قانون اساسی، بوگدان شویچکوفسکی، رئیس این نهاد، و معاون او را برای یک ماه از وظایفشان تعلیق کرده و اداره دیوان را برعهده گرفته است.
این تصمیم موجی از اعتراضات را در ورشو به راه انداخته است. معترضان در برابر ساختمان دیوان تجمع کردند و در جریان درگیری با پولیس، سه نفر بازداشت شدند.
حساب رسمی دیوان قانون اساسی در شبکه اجتماعی ایکس، این اقدام را «تصاحب غیرقانونی قدرت» و «کودتا» خوانده است. در مقابل، دولت دونالد توسک، نخستوزیر پولند، از این اقدام دفاع کرده و آن را بخشی از تلاش برای اصلاح نظام قضایی و بازگرداندن حاکمیت قانون دانسته است.
همزمان، کارول ناوروتسکی، رئیسجمهور محافظهکار پولند، سفر رسمی خود به سنگال را نیمهتمام گذاشته و به کشور بازگشته است.
این بحران، تازهترین مرحله از اختلافات عمیق میان دولت توسک و جریان محافظهکار پولند بر سر انتصاب قضات و استقلال دیوان قانون اساسی است. اکنون مشروعیت اداره این نهاد به محور تازهای از رویارویی سیاسی در این کشور تبدیل شده است.