اجتماعافغانستانجهانخبرسیاستمهاجرت

کمیساریای پناهندگان: در اخراج اجباری پناهجویان افغانستانی‌ نقشی نداریم

خبرگزاری دید: سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان تأکید کرد که این نهاد در هیچ طرحی برای اخراج یا انتقال اجباری پناهجویان افغانستانی نقش ندارد و بازگرداندن افراد نیازمند حمایت باید صرفاً با رضایت داوطلبانه آن‌ها انجام شود.

قیصر افریدی، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) اعلام کرد که این نهاد از رایزنی‌های احتمالی میان واشنگتن و اسلام‌آباد درباره انتقال پناهجویان افغانستانی اطلاعی ندارد و در هیچ برنامه‌ای برای اخراج یا بازگرداندن اجباری آنان مشارکت نمی‌کند.

وی با تأکید بر موضع روشن این نهاد گفت افرادی که با تهدیدهای امنیتی مواجه‌اند و به حمایت بین‌المللی نیاز دارند، نباید به اجبار اخراج یا به کشورشان بازگردانده شوند.

افریدی همچنین با اشاره به چالش‌های انسانی و آموزشی در افغانستان تأکید کرد که هرگونه انتقال یا بازگشت پناهجویان باید داوطلبانه، با رضایت آگاهانه افراد و مطابق با قوانین و موازین بین‌المللی صورت گیرد.

در همین حال، برخی مقام‌ها و منابع آگاه در اسلام‌آباد نیز از طرح‌های مطرح‌شده درباره انتقال پناهجویان افغان ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. هم‌زمان، نهادهای مدافع حقوق بشر درباره پیامدهای حقوقی و امنیتی اخراج اجباری این پناهجویان هشدار داده‌اند.

وزارت امور خارجه حکومت طالبان پیش‌تر در واکنش به گزارش‌ها درباره تصمیم احتمالی واشنگتن برای انتقال پناهجویان افغانستانی به پاکستان، نگرانی خود را اعلام کرده و خواستار هماهنگی مستقیم با کابل درباره سرنوشت شهروندان افغانستان شده بود.

این وزارتخانه با تأکید بر ضرورت حفظ کرامت انسانی پناهجویان، خواستار رعایت حقوق و امنیت آنان شده است.

مطرح شدن سناریوهای جدید برای انتقال پناهجویان افغانستانی از کشورهای غربی، در شرایطی صورت می‌گیرد که میلیون‌ها شهروند افغانستان با فشارهای فزاینده برای بازگشت از کشورهای همسایه روبه‌رو هستند. این وضعیت نگرانی نهادهای حقوق بشری را به‌ویژه درباره امنیت جانی افراد آسیب‌پذیر و افغانستانی‌هایی که پیش‌تر با نهادهای خارجی همکاری داشته‌اند، افزایش داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا