آخرین اخبارافغانستانتحلیلسیاست

تکت‌های انتخاباتی برنامه مطرح کنند!

شماری از تکت‌های انتخاباتی، انتخابات ریاست جمهوری در حال شکل‌گیری است و اندک شان نیز معلوم است، اما آنچه وجود ندارد و یک خلای کلان شمرده می‌شود، عدم برنامه است. مردم به عنوان شرکت کننده که دوست دارند رییس جمهور جدیدشان را انتخاب نمایند، روی کدام اساس و برنامه به یک نامزد رای بدهند؟.


چند دور از انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی و شورای ولایتی در افغانستان در بیش از ۱۵ سال اخیر تجربه شده است. در این نوشته کوتاه، کاری به چگونگی اجرای آن نداریم. انتخابات ریاست جمهوری به نسبت انتخابات مجلس نمایندگان و شورای ولایتی مهم‌تر و ظرف کلان‌تر است. قرار است دور جدید انتخابات ریاست جمهوری نیز در آینده برگزار شود.
آنچه در چند دور از انتخابات ریاست جمهوری گذشته پیش آمده و نظر به قراین موجود احتمال دارد در انتخابات ریاست جمهوری آینده پیش بیاید و تکرار شود، نبود برنامه از جانب نامزدان و تکت‌های انتخاباتی است.
در این چند دور گذشته نامزدان و تکت‌های انتخاباتی با هر گرایشی که داشتند هیچ برنامه‌ای را به مردم پیش نکردند که در بدل آن رای و حمایت مردم را جذب کنند. تنها در ایام مبارزات انتخاباتی با دادن وعده‌های کلان و شعار بسنده کردند که مسئله‌اش با برنامه‌های انتخاباتی کاملاً تفاوت دارد.
متاسفانه نامزدان و جناح‌های انتخاباتی با استفاده از باورهای قومی و زبانی رای مردم را گرفتند. این موضوع خود یک معضل هم خوانده می‌شود.
شماری از تکت‌های انتخاباتی، انتخابات ریاست جمهوری در حال شکل‌گیری است و اندکی شان نیز معلوم است، اما آنچه وجود ندارد و یک خلای کلان شمرده می‌شود، عدم برنامه است. مردم به عنوان شرکت کننده که دوست دارند رییس جمهور جدیدشان را انتخاب نمایند، روی کدام اساس و برنامه به یک نامزد رای بدهند؟ نامزدان جناح‌های انتخاباتی باید به این پرسش پاسخ ارائه کنند.
تجربه در انتخابات پارلمانی که هنوز یک جنجال است، ثابت کرد که مردم تغییر کرده‌اند و این یک امیدواری است. در کنار بی‌باوری به کمیسیون انتخابات و دیگر نهادها، مردم متوجه شده‌اند که شعار و گپ‌های کلان -کلان آن‌ها برای شان زیاد قانع کننده نیست. تاکنون این طور نبوده که مردم به برنامه نامزدان رای بدهند. انتخابات با چنین اوصاف اصلاً قابل قبول نیست که بیشتر از این ادامه یابد.
به باور نویسنده، لازم است که بحث روندی زیر نام ( انتخابات ) جدی مطرح شود.
اختر سهیل_ خبرگزاری دید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا