اشتراک کنندگان کنفرانس مقابله با تروریزم: همکاری جمعی کلید موفقیت است
خبرگزاری دید: اشتراککنندگان کنفرانس بینالمللی مقابله با تروریزم و مدیریت مرزها بر همکاری چندجانبه و جمعی جهت مقابله با پدیده تروریزم تأکید کردند.
به نقل از وزارت خارجه جمهوری تاجیکستان، کنفرانس بینالمللی و منطقهای امنیت و مدیریت مرزها برای مقابله با تروریزم و جلوگیری از تحرک تروریستها به تاریخ ۱۸ و ۱۹ اکتوبر در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
امامعلی رحمان رییس جمهور تاجیکستان در این کنفرانس تاکید کرد که «دولت تاجیکستان با در نظر گرفتن وضعیت پیچیده منطقه، توجه ویژهای به تقویت مستمر حفاظت از مرزهای دولتی دارد و اقدامات لازم را برای جلوگیری از تردد جنگجویان تروریست، قاچاق مواد مخدر و اسلحه و سایر جنایات سازمانیافته فراملی اسلحه انجام میدهد.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی ویدیویی گفته است که تهدیدات فراملی مانند تروریزم نیازمند راهحلهای هماهنگ و همکاری چندجانبه است.
او افزوده است: و این میطلبد که ما به طور جمعی عمیقتر نگاه کنیم تا ریشهها و نارضایتیهایی را که زمینه مساعد را برای افراطگرایی فراهم میکنند به طور کامل بشناسیم و با آنها مقابله کنیم.
خانم هلگا ماریا اشمیت دبیر کل سازمان امنیت و همکاری اروپا در پیام ویدیویی خود گفته است: در سالهای اخیر، تهدیدات امنیتی فرامرزی و سایر تهدیدات به شدت پیچیدهتر شده و چالشها با سرعتی سرگیجهآور افزایش مییابد. هیچ دولت نمیتواند به تنهایی با تهدیداتی مانند جرایم سازمانیافته فراملی، قاچاق انسان، تروریزم یا قاچاق مواد مخدر مقابله کند.
وی بر همکاری بیشتر در سطح منطقهای و بینالمللی ضروری است.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته است که «مدیریت جامع و یکپارچه مرزها برای پیشگیری و مقابله با تهدید تروریزم مهم است.
وی چارچوب قوی چندجانبه – با هسته سازمان ملل متحد – را برای مبارزه با تروریزم ضروری داست.
بورل افزوده است که اتحادیه اروپا تجربیات و رویکرد خود را با رعایت کامل قوانین حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و قوانین پناهندگان به اشتراک خواهد گذاشت.
در همین حال، معاون دبیرکل سازمان ملل در مبارزه با تروریزم مقابله و جلوگیری از تروریزم را یک کار پیچیده خواند، اما افزود که اگر با هم کار کنیم میتوانیم موفق شویم.
وی بیان داشته است: این کنفرانس به ما کمک میکند تا چالشهای موجود را بررسی کنیم، راهحل ها را شناسایی کنیم و راهی را برای تقویت همکاری خود جهت مقابله با تروریزم و جلوگیری از حرکت فرامرزی تروریستها ترسیم کنیم.
این کنفرانس با هدف ارتقای همکاری بینالمللی برای بهبود کنترلهای مرزی و گمرکی به منظور جلوگیری و شناسایی تردد تروریستها از جمله جنگجویان تروریست خارجی، قاچاق غیرقانونی سلاحهای سبک و سنگین، مهمات و مواد منفجره متعارف، هستهای، شیمیایی و مواد بیولوژیکی یا رادیولوژیکی برگزار شده بود.
نشست افتتاحیه در سطح عالی با حضور بیش از ۹۰۰ شرکت کننده، از جمله وزرای دولت و دیگر مقامات ارشد کشورهای عضو سازمان ملل، سازمانهای بین المللی و منطقهای، کارشناسان و روزنامهنگاران دایر شد.
گفتنی است که این کنفرانس پس از تحولات اخیر در منطقه و افغانستان دایر میشود.