عبدالله در كنار غنی؛ برای شكستن كمر مجاهدين
پس از آن نیز معاونين جمعيت، اكثر اعضای شورای رهبری و اكثريت سران جهادی و شخصيتهای با نفوذ به شمول جنرال رازق، امانالله گذر، حضرتعلی، فرمانده جان احمد و كليم الله نقيبی از چهار حوزه كشور گفتهاند كه در صورت اعلام چنين خبرى، در برابر حكومت خواهند ايستاد و بلخ خط سرخ آنهاست.
حکومت درصدد آوردن فشارهایی برای برکناری والی بلخ است. فشارهایی که توسط شایعات مختلف از منابع مختلف درز میکند. در این رابطه یکی از منابع نزدیک عطا محمد نور میگوید: « پس از نشر خبری یا شایعهای که گويا بركنارى استاد عطا از بلخ كه توسط داكتر عبدالله و صلاحالدين ربانى، به نمايندگی از ارگ به آقای نور رسيده، والی بلخ گفته است كه حكومت توافقى حق بركنارى او را ندارد.»
پس از آن نیز معاونين جمعيت، اكثر اعضای شورای رهبری و اكثريت سران جهادی و شخصيتهای با نفوذ به شمول جنرال رازق، امانالله گذر، حضرتعلی، فرمانده جان محمد و كليم الله نقيبی از چهار حوزه كشور گفتهاند كه در صورت اعلام چنين خبرى، در برابر حكومت خواهند ايستاد و بلخ خط سرخ آنهاست.
قرار گفتههای منابع، حكومت كه گويا قرار بود اين خبر را ديروز اعلام كند؛ از تصميمش كنارهگيری كرده است.
در حقیقت، شایعه تلاشها برای برکناری والی بلخ، بیشتر توسط داکتر عبدالله انجام میشود. داکتر عبدالله طی دو سال گذشته نقش محوری خود را در حزب جمعیت از دست داده است و اعتمادش نیز از طرف سران جمعیت سلب شده است. داکتر عبدالله دیگر شانسی برای کاندیداتوری جمعیت و محوریت مجاهدین ندارد. در جبهه مقابل اما، والی بلخ توانسته در این دو سال، اعتماد جمعیتیها را به خود جلب کند، او حتا رابطه بسیار نزدیکی با سران لوی پکتیا، زون مشرقی، لوی قندهار و حوزه غرب ایجاد کرده است. به خصوص که حال، تمامی بزرگان قدرتمند شمال را نیز در کنار خود دارد.
داکتر عبدالله به احتمال قوی شانسی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده نخواهد داشت، او سعی به نزدیک شدن به حلقه ارگ و قرار گرفتن در تکت انتخاباتی آن را دارد. به طور کلی، داکتر عبدالله برای گرفتن رای اعتماد حامیان حزب جمعیت، در تلاش تضعیف رقبای خود در این حزب است. هدف اصلی داکتر عبدالله و حکومت، تلاش برای جذب حزبهای جهادی نزدیک به عطا محمد نور است و گفته میشود که آنها هنوز موفقیت چندانی حاصل نکردهاند. علیرغم پروپاگندای شدیدی که این روزها حلقههای وابسته به خودش و متحدنماهای حکومتیاش نسبت به این موضوع انجام میدهند.
آقای نور فعلاً در خارج به سر میبرد و منابع نزديک به او میگويند كه در اين سفر با مقامات ارشد شركاى بينالمللى ديدار كرده است. او حتا در سفرهای ولایتی خود نیز با استقبال مقامات محلی مواجه شد، در سفر هرات اسماعیل خان در کنار او ایستاد. پس از لغو سفر او به قندهار، قرار بر این شد که سران جرگه قندهار به دیدار او بروند.
دیده شود که حکومت با چه ابزار دیگری میتواند به سمت جبهه جمعیت و عطا محمد نور بتازد. آیا حکومت توانایی برکناری والی بلخ را خواهد داشت؟