آخرین اخباراسلایدشوجهانسیاست

پرونده خاشقجی؛ لندن و واشنگتن گزینه تحریم کنفراس ریاض را بررسی می‌کنند

یافته‌های تازه یک رسانه بین‌المللی نشان می‌دهد که دولت‌های بریتانیا و امریکا در واکنش به ناپدید شدن جمال خاشقجی روزنامه‌نگار عربستانی و ستون نویس واشنگتن‌پُست، در پی بررسی گزینه تحریم کنفرانس ریاض هستند.


یافته‌های تازه یک رسانه بین‌المللی نشان می‌دهد که دولت‌های بریتانیا و امریکا در واکنش به ناپدید شدن جمال خاشقجی روزنامه‌نگار عربستانی و ستون نویس واشنگتن‌پُست، در پی بررسی گزینه تحریم کنفرانس ریاض هستند.
به نقل از بی بی سی، تعدادی از سرمایه‌داران، شرکت‌ها و رسانه‌های غربی در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که در کنفرانس «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» که قرار است در روزهای ۲۳ تا ۲۵ اکتوبر (اول تا سوم عقرب) در ریاض برگزار شود٬ شرکت نخواهند کرد.
دارا خسروشاهی مدیرعامل شرکت اوبر، استیو کیس از بنیانگذاران شرکت ای‌او‌ال (AOL) و باب بکیش٬ مدیر عامل شرکت ویاکام، از جمله چهره‌هایی هستند که در نشست مذکور شرکت نخواهند کرد.
روزنامه نیویارک تایمز، روزنامه فایننشیال تایمز و شبکه‌هایی نظیر سی ‌ان ‌ان و سی ‌ان‌ بی ‌سی از این کنفرانس ( که به ابتکار محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برگزار می‌شود) کناره‌گیری کرده‌اند.
همچنان منابع دیپلماتیک گفته‌اند که استیو منوچین وزیر اقتصاد امریکا و لیام فاکس وزیر تجارت بین‌الملل بریتانیا، احتمالاً در کنفرانس ریاض شرکت نخواهند کرد.
جمال خاشقجی ( که پس از ترک عربستان سعودی به شدت از محمد بن سلمان ولیعهد پرقدرت آن انتقاد می‌کرد) روز دوم اکتوبر پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد.
مقامات در ریاض، این اتهام را که حکومت عربستان سعودی دستور قتل آقای خاشقجی را صادر کرده است «دروغ» و «بی اساس» خوانده‌اند.
این در حالیست که ترکیه می‌گوید شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهد آقای خاشقجی داخل کنسولگری کشته شده است.
هشدار ترامپ
دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا، روز شنبه هشدار داد که اگر روشن شود حکومت عربستان سعودی در قتل احتمالی جمال خاشقجی دست داشته است، این کشور با مجازات شدیدی روبرو خواهد شد.
آقای ترامپ گفت که اگر خبر قتل این روزنامه‌نگار سعودی و ستون نویس روزنامه واشنگتن‌پُست در کنسولگری عربستان در ترکیه صحت داشته باشد، او «بسیار آزرده و خشمگین» خواهد شد.
رییس جمهور امریکا در عین حال گزینه لغو قراردادهای میلیاردی فروش اسلحه به عربستان سعودی را رد کرد.
مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه، می‌گوید عربستان سعودی در تحقیقات این پرونده همکاری نکرده است. او از ریاض خواست که به مقامات ترکیه اجازه وروود به ساختمان کنسولگری را بدهد.
ناپدید شدن جمال خاشقجی انتقادهای گسترده‌ای را در سطح بین‌المللی برانگیخته است و بسیاری گفته‌اند که حکومت عربستان باید در این زمینه پاسخگو باشد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم خواهان مشخص شدن جزئیات سرنوشت جمال خاشقجی شده است.
خاشقجی کیست؟
جمال خاشقجی در تبعید خودخواسته در امریکا به سر می‌برد و منتقد سیاست‌های دولت عربستان سعودی، به ویژه برنامه‌های محمد بن سلمان بوده است. خاشقجی که قبلاً سردبیر روزنامه الوطن و یک کانال تلویزیونی عربستان سعودی بود، در برنامه‌های بی‌بی‌سی درباره عربستان سعودی و خاورمیانه نیز همکاری داشت.
او به عنوان مشاور خانواده سلطنتی عربستان کار کرد و سال‌ها به عنوان یک فرد «خودی» حساب می‌شد.
او همچنین به خاطر ارتباط نزدیکش با اسامه بن لادن شناخته شده بود. او همراه با بن لادن در دهه ۱۹۸۰ به افغانستان سفر کرد.
بعد از آن، او عملاً ایدئولوژی‌‌های بن لادن را رد کرد و مدت‌ها قبل از حملات سال ۲۰۰۱ به امریکا ارتباط خود را به او قطع کرده بود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا