اظهارات دیپلمات پاکستانی در مورد زنان و فرهنگ پشتونها واکنش برانگیز شد
خبرگزرای دید: اظهارات سفیر پاکستان در سازمان ملل متحد مبنی بر این که منع آموزش و کار زنان از سوی طا-لبان بخشی از فرهنگ خاص پشتونها است و جنبه دینی ندارد، واکنش برانگیز شد.
منیر اکرم گفته، فرهنگ پشتونها این است که زنان را در خانه نگه میدارند و این فرهنگ واقعیتی است که صدها سال است تغییر نکرده.
اظهارات این دیپلمات پاکستانی در شبکههای اجتماعی واکنشبرانگیز شده است.
شاهمحمود میاخیل معاون پیشین وزارت دفاع گفته است که سفیر پاکستان در سازمان ملل نمیداند که میلیونها دختر از مناطق روستایی پاکستان نیز به مکتب نمیروند و بازیگران فعال جامعه نیستند. بهگفته او، در افغانستان هم همینطور است و زنان روستایی فرصتی برای رفتن به مکتب و عضویت فعال در جامعه را ندارند.
او علاوه کرده است که از سوی دیگر، میلیونها دختر پشتون در مناطق پشتوننشین دو طرف دیورند، به مکتب میروند و اعضای فعال جامعهاند.
میاخیل گفته است: «بازی با ورق قومی یا ایجاد روایت نادرست عمل شرمآور است».
حضرت عمر زاخیلوال وزیر پیشین مالیه گفته که بیانیه نماینده پاکستان ناشی از نادانی وی است. او به فعالیت ملاله یوسفزی فعال پاکستانی و برنده جایزه نوبل اشاره کرده که از اعضای جامعه پشتون پاکستان است.
در همین حال، نصیر احمد فایق نماینده افغانستان در سازمان ملل نیز نسبت به اظهارات منیر اکرم واکنش داشته است. او گفته که منع آموزش و کار زنان فرهنگ پشتونها نیست.
طالبان پس از دست یافتن به قدرت در ابتدا دروازههای مکاتب را بهروی دختران بالاتر از صنف ششم بستند و به تازگی هم تحصیل دختران را تعلیق و کار زنان در نهادهای غیردولتی را منع کردهاند.