سازمان نجات کودکان: کمکهای بشردوستانه برای نجات کودکان افغانستان افزایش یابد
خبرگزاری دید: سازمان نجات کودکان میگوید که کشورهای جهان باید کمکهای بشردوستانه را برای نجات جان کودکان در افغانستان افزایش دهند. به گفته ی این سازمان سیلاب، خشکسالی و بازگشت مهاجران افغانستان از دلایل افزایش نا امنی غذایی در افغانستان است.
به گفته این سازمان بیش از دو میلیون کودک زیر پنج سال با سوءتغذیه حاد مواجهاند. ارشد مالک، رئیس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفت که از آغاز سال میلادی بیش از ۷ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه درمان کردهاند.
او گرسنگی همراه با سیلاب اخیر در شمال افغانستان در بخشهای وسیعی از افغانستان را عامل «وضعیت خطرناک برای کودکان» توصیف کرد.
مالک گفت این سازمان یک «کلینیک سیار» را در بغلان راه اندازی کرده است. در این کلینیک پزشکان زن و مرد، متخصصان بهداشت روان و حفاظت از کودکان فعالیت دارند.
او گفت: «کودکان در مناطق سیل زده دسترسی محدودی به آب پاک دارند و برخی از آنها دچار بیماری معده شدهاند.»
یکی از مراجعه کنندگان به این سازمان گفت: «اکثر اوقات غذای کافی برای خوردن نداریم. وقتی بچههایم گرسنه میشوند، احساس ناراحتی میکنم.» او گفت بعضی روزها گرسنه میخوابند.
پیش از این برنامه جهانی غذا گفت که سه میلیون کودک در سراسر افغانستان مبتلا به سوءتغذیه هستند.
این نهاد ( ۲۱ ثور) با نشر پستی در شبکه ایکس گفته است، اما آنها تنها میتوانند از هر سه کودک مبتلا به سوءتغذیه از یک نفر آنان حمایت کنند.
برنامه جهانی غذا گفته است که کودکان بار اصلی کاهش کمکها به افغانستان را تحمل میکنند و برای رسیدگی به وضعیت آنان تأمین مالی پایدار حیاتی است.
نهادهای سازمان ملل متحد پیش از این نیز بارها از تأثیرات کاهش کمکها بر روند امداد رسانی در افغانستان، هشدار دادهاند.
بر اساس آمار اوچا، در سال جاری میلادی ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمک بشردوستانه دارند، اما آنها تنها میتوانند به حدود ۱۷ میلیون نفر کمک کنند.
از سوی دیگر سازمان صحی جهان (WHO) از گشایش بخش جدید تداوی سوءتغذیه حاد در شفاخانه خیرخانه شهر کابل خبر داد و گفت این بخش جدید با وسایل طبی، دوا، بستههای صحی تجدیدپذیر و تهیه شیر برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه مجهز شده است.
جمشید تنولی، نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان گفته است: این بخش جدید تداوی سوءتغذیه حاد در شفاخانه خیرخانه شهر کابل یک گام اساسی در هدف ما برای مبارزه با سوءتغذیه در میان افراد آسیبپذیر افغانستان، بهویژه کودکان است.
این مقام WHO خاطرنشان کرده است: بدون بسیج منابع اضافی، سازمان صحی جهان و شرکای آن در افغانستان برای مهار تلفات جانی ناشی از سوءتغذیه، بهویژه در مناطق محروم با جمعیت آسیبپذیر کودکان، زنان و افراد مسن مبارزه خواهند کرد.
افغانستان به دلیل شرایط اقتصادی با فقر فراگیری روبرو است. بسیاری از نهادهای کمکرسان سعی دارند شرایط را بهبود ببخشند، اما تحریم طا-لبان توسط آمریکا شرایط اقتصادی را در این کشور بدتر کرده است.