شکایت اتحادیه شرکتهای تجارتی از عدم رسیدگی به مشکلات شان
خبرگزاری دید: شماری از مسئولان اتحادیه شرکتهای تجارتی و سرمایهگذاران افغانستان امروز شنبه، ۲۸ میزان، در یک نشست خبری در کابل، از حکومت خواهان رسیدگی به مشکلات شان شدند.
محمد باز غیرت، رییس این اتحادیه گفت که باید توجه بیشتر روی سرمایهگذاری در داخل کشور و نیز جلب و جذب سرمایهها صورت گیرد تا شهروندان بیشتر مصروف کار شده و وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.
آقای غیرت افزود که رهبر امارت اسلامی دو سال پیش فرمانی را مبنی بر پرداخت تضمینهای شرکتهای تجارتی و سرمایهگذاران صادر کرد که بصورت کامل عملی نشد.
او از رهبر حکومت سرپرست خواست که در بخش عملی کردن این فرمان تلاش نمایند تا مشکلات تاجران و سرمایهگذاران در داخل کشور حل گردد و آنان بتوانند فعالیت کنند.
در همین حال عبیدالله، رییس دارالانشا این اتحادیه گفت که به نسبت تحولات سیاسی و چالشهای اقتصادی و اقلیمی در افغانستان، مردم این کشور با مشکلات بزرگ اقتصادی مواجه بوده، و همین امر سبب مهاجرت غیر قانونی آنها شده است.
او بخش دیگری از چالشهای اقتصادی در کشور را منجمد ماندن داراییهای افغانستان دانسته و خواهان آزادی این دارایی ها شد.
اعضای این اتحادیه در این نشست خبری یک قطعنامهی هشت مادهیی را نیز به خوانش گرفتند که خلاصه آن قرار شرح زیر است:
۱- تعمیل و تطبیق فرمان ملا هبت الله در زمینه تضمین شرکت ها
۲- هدایت در زمینه رفع انسداد پولهای امانت شرکت های تجارتی، به مراجع مربوطه آن
۳-رفع انسداد اموال و سرمایه ای که نه تنها از شرکتها بلکه سرمایه ملت است، ضرر بزرگ و خسارات جبران ناپذیر به افراد این ملت رنجدیده است.
۴- مقروضیت، جلب و در نتیجه خدشه دار شدن اعتبار شرکت ها در صورتیکه میلیونها دالر آنها توسط حکومت مسدود شده که این امر دور از انصاف و باعث ناامیدی تجار میشود.
۵- ممنوع الخروجی مالکین شرکت ها؛ طبق قانون، مالیات بر عایدات است نه بر اسم شرکتها، بنا تصفیه مالیاتی زمان جمهوریت باید از فاکتور های زمان جمهوریت طبق میکانیزم قبلا وعده شده وضع گردد.
۶- پروژه های نیمه کاره جمهوریت؛ صدها وسایط و ابزار شرکتها در حال استهلاک و از بین رفتن اند. امید پیرامون تکمیل این پروژه اقدامات جدی صورت گیرد تا از ضیاع ثروت ملت جلویگری به عمل آید.
۷- همچنان این شرکتها از آنعده از نهادها و سازمانهای خارجی که مستقیم و غیرمستقیم در تمویل پروژهها سهیم بوده اند، جداً تقاضا به عمل میآورند تا در قسمت مطالبات شرکتها و سرنوشت پروژه های تکمیل نشده، اقدام عملی نمایند.
۸-انجماد سرمایه این کشور جفا در حق این کشور است، هرچه زود و عاجل در قسمت رها سازی ثروت و سرمایه این کشور اقدام عملی نمایند.
مسئولان این اتحادیه میگویند که چندینبار خواهان حل مشکلاتشان از سوی حکومت شده اند اما تا کنون رسیدگی نشده است.
مسئولان حکومت سرپرست نیز تاهنوز در این مورد چیزی نگفته است.
گزارش: احمدی – خبرگزاری دید