خبرگزاری دید: احساس که از ترکیه به کابل اخراج شده، بهدلیل بیکاری دوباره میخواهد این مسیر سخت را بپیماید. عبداللطیف احساس باشندهی کابل که دو هفته پیش از ترکیه به کابل اخراج شده، میگوید که به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری پا به مهاجرت غیرقانونی به هدف رسیدن به اروپا گذاشته اما به مقصدش نرسیده است.
احساس که نانآور خانوادهای هشت نفری است میگوید که قبلا با کراچی دستی در کابل، چرخ زندگی خانوادهاش را به سختی در حرکت آورده و بهدلیل اینکه نتوانسته به این وضعیت ادامه بدهد، مجبور شده راه مسافرت غیرقانونی را به پیش بگیرد.
او میگوید که شش ماه پیش راهی کشور ایران شده و سپس از آنجا با هماهنگی قاچاقبران انسان، راه سفر به ترکیه را به پیش گرفته است.
احساس افزود که قصد داشت خودش را از ترکیه به اروپا برساند اما مسیرهای پر خموپیچ و ترس از غرقشدن به بحرها با قایقهای بادی، او را وا داشته تا مدتی را به ترکیه بماند.
به گفتهی احساس در گوشهی از یک شهر ترکیه مصروف کار در یک کارخانهی خیاطی بوده و هرباری که قصد سفر به اروپا را داشته تا از این مسیر خطرناک سفرش را آغاز کند، به دلیل وحشت و سختی این مسیر، گویا که به بحرها غرق نشود، از سفرش دست برداشته است.
او با حکایتهای تلخی که از مهاجرت غیرقانونی از افغانستان تا ایران و از آنجا هم تا ترکیه دارد، گفت که قاچاقبران قبلا در مورد سختیهای این مسیرها هرگز به آنان چیزی نگفته بودند تا بتوانند افراد بیشتری را با نیرنگ راهی این مسیر نمایند و پول بدست بیاورند.
او میگوید پس از چند ماه زندگی در ترکیه، آنجا به چنگ پولیس افتاده و پس از چند روز زندانی شدن، به کابل انتقال داده شده است.
لطیف احساس افزود که در حال حاضر در کابل نیز به وضعیت بدی زندگیاش را سپری میکند.
او میگوید که از بیکاری و تامین نفقهی روزگار خانوادهاش رنج میبرند و قصد دارد دوباره این راه پر خموپیچ و با خطر مهاجرت را به پیش بگیرد تا خودش را به اروپا برساند.
احساس با بیان اینکه تا صنف دوازدهم در کابل درس خوانده میافزاید که پس از آن نیز علاقمند بوده تا تحصیلات عالیاش را نیز ادامه دهد، اما به دلیل مشکلات نتوانسته به این هدفش برسد.
او بیان کرد که متاسفانه مهاجران افغانستانی در کشورهای دیگر نیز روزگار مناسبی ندارند و همواره در تهدید اخراج مواجه هستند.
وی از حکومت خواست که به هدف جلوگیری از مهاجرتهای غیرقانونی و غرق شدن جوانان به دریاها، فرصتهای کاری را در داخل کشور فراهم نموده، از تواناییهای جوانان به داخل کشور استفاده کند.
این همه در حالی است که هماکنون میلیونها افغانستانی به دلیل سالها جنگ، تغییرات اقلیمی و محیط زیستی و نیز چالشهای اقتصادی، این کشور را ترک کرده به کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، آمریکا و شماری از کشورهای آسیایی و اروپایی مهاجر شده اند.