اسلایدشوافغانستانامنیت و حوادثپاکستانتحلیلترجمهحکومتسیاست

تعامل پاکستان با کابل

مترجم: سید طاهر مجاب – خبرگزاری دید

خبرگزاری دید: پاکستان و افغانستان دشمن مشترکی به‌نام داعش دارند که گمان می‌رود با تحریک طالبان پاکستان نیز ارتباط برقرار کرده‌اند. پاکستان باید بر این امر تاکید کند که همان‌طور که داعش حکومت طالبان را در کابل تهدید می‌کند، تی‌تی‌پی نیز به همان اندازه تهدید خطرناک برای ثبات این کشور است.

با آن‌که روابط با طالبان افغانستان آزمایش شده است، عمدتا به‌‌‌دلیل این احساس در اسلام‌آباد که حاکمان کابل به اندازه کافی برای متوقف کردن تروریزم فرامرزی تی‌تی‌پی کاری انجام نمی‌دهند، اما نشانه‌هایی از بهبود روابط وجود دارد. به‌عنوان مثال، دیپلمات ارشد افغانستان در پاکستان به تازگی با اسحاق دار معاون نخست وزیر دیدار کرد. از طرفی هم، کاردار پاکستان در کابل با وزیر دفاع طالبان ملاقات کرد. در حالی که وزارت خارجه پاکستان دیدار این مقام افغانستانی را با آقای دار به‌عنوان “دیدار ادبی” کم‌اهمیت جلوه داد، اما بر تعهد پاکستان به گفت‌وگو با کابل تاکید کرد.

به‌رغم برخی لفاظی‌های تقابلی‌تر بین دو طرف – و همچنین خصومت‌های محدود در مرز بین نیروهای امنیتی مربوطه – باید از این تعهد به حل مسالمت‌آمیز مسایل باقی‌مانده استقبال کرد. در درجه اول، کابل باید بداند که فضا دادن به تروریست‌ها روزی ثبات حکومت طالبان را نیز به‌خطر می‌اندازد. ترور خلیل الرحمن حقانی – وزیر سرپرست افغانستان و یکی از اعضای ارشد طایفه قدرتمند حقانی – دلیل محکمی بر این امر است. داعش خراسان مسئولیت قتل حقانی را بر عهده گرفته است. گفته می‌شود که حقانی بالاترین مقام افغان است که از زمان تصرف کابل توسط طالبان در ۲۰۲۱ کشته شده است.

پاکستان و افغانستان دشمن مشترکی به‌نام داعش دارند که گمان می‌رود با تحریک طالبان پاکستان نیز ارتباط برقرار کرده‌اند. پاکستان باید بر این امر تاکید کند که همان‌طور که داعش حکومت طالبان را در کابل تهدید می‌کند، تی‌تی‌پی نیز به همان اندازه تهدید خطرناک برای ثبات این کشور است. بنابراین، با وجود پیوندهای ایدیولوژیکی بین تی‌تی‌پی و طالبان، طالبان باید از تهدید امنیت پاکستان توسط این گروه تروریستی جلوگیری کنند. اگر طالبان در خاکش با داعش بجنگند و در عین حال تی‌تی‌پی را در پاکستان آزاد بگذارد، ریاکارانه خواهد بود. به طور مشابه، فشار طالبان برای انجام “مذاکرات” بین تی‌تی‌پی و دولت پاکستان کارساز نیست، زیرا هم تحریک طالبان پاکستان و هم داعش تروریزم را بر روند سیاسی ترجیح می‌دهند. (حکومت سرپرست افغانستان بارها حمایت از تی‌تی‌پی را رد کرده و آن را مشکل داخلی پاکستان خوانده است).

تماس‌های تازه بین حکومت طالبان و پاکستان باید ادامه یابد. تمرکز باید روی مبارزه با تروریزم و ​​همچنین تجارت و مسایل مردم به مردم باشد. بعلاوه، کابل باید در نظر داشته باشد که تلاش‌اش برای پذیرفته‌شدن در داخل جامعه بین‌المللی با حفظ روابط صمیمانه با پاکستان، و جلوگیری از اجرای طرح‌های پلیدش توسط عناصری که می‌خواهند به این کشور آسیب برسانند، کمک زیادی خواهد کرد.

منبع: داون – Dawn

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا