خبرگزاری دید: حجتالاسلام داکتر رحمانی با بیان اینکه شهید سلیمانی در بعد فردی یک انسان مؤمن، متعبد، مخلص و شجاع بود، افزود: شهید سلیمانی یک نظامی بسیار متبحر و کارکشته و باتجربه بود و از سوی دیگر یک انسان آگاه به مسایل زمان و دسیسههای دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین یک سیاستمدار به تمام معنا و دیپلماتی کارکشته بود.
در آستانه فرارسیدن سالگرد شهادت سردار سلیمانی، حجتالاسلام غلامسخی رحمانی، طی مصاحبه با خبرگزاری دید گفت که شخصیت سردار قاسم سلیمانی را از چند بعد میتوان مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی در بعد فردی یک انسان مؤمن، متعبد، مخلص و شجاع بود، افزود: ایشان در بعد نظامی نیز به عنوان یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و فرمانده سپاه قدس فعالیت میکرد.
به گفته داکتر رحمانی، شهید سلیمانی یک نظامی بسیار متبحر و کارکشته و باتجربه بود و از سوی دیگر یک انسان آگاه به مسایل زمان و دسیسههای دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین یک سیاستمدار به تمام معنا و دیپلماتی کارکشته بود.
وی افزود: وقتی که قیامهایی در کشورهای اسلامی رخ داد که از آن به بیداری امت اسلامی تعبیر میشد و حکام ظالمی که در برخی از کشورهای اسلامی سالیان سال حکومت میکردند و سرسپرده استکبار جهانی بودند یکی یکی سقوط میکردند، امید آن میرفت که یک بیداری نوظهور اسلامی و مردمی در کشورهای اسلامی شکل بگیرد؛ لذا دشمنان اسلام در صدد آن برآمدند که جلوی این بیداری را بگیرند.
نامبرده با اشاره به اینکه در این راستا دشمن اقدام شوم احیای گروههای تکفیری را در کشورهای اسلامی راه انداخت، گفت: در سوریه و عراق گروههای تروریستی به نام داعش شکل گرفت و بخشهای عظیمی از دو کشور را تصرف کرد و ظلمهای زیادی انجام داد، اینجا بود که گروههای مقاومت به فرماندهی شخص شهید سلیمانی شکل گرفت.
داکتر رحمانی افزود: در عراق نیروهایی تحت عنوان حشد الشعبی یا مقاومت مردمی به فرماندهی ابومهدی المهندس شکل گرفت و این نیروها توانستند به خوبی استقامت کنند و از عراق دفاع نمایند.
وی ادامه داد: در سوریه نیز تا زمانی که مقاومت حضور داشت و از دولت مستقر حمایت میکرد گروههای تکفیری نتوانستند این کشور را بگیرند لذا دولت مستقر ماند، اما پس از آنکه دولت سوریه نتوانست این ایده را در کشورش پیاده کند که گروههای مقاومت تحت عنوان نیروهای مردمی متکی به توان و اراده جوانان و ملت خود سوریه باشد، ارتش به تنهایی نتوانست مقاومت کند و گروههای مقاومت بیرونی هم به تنهایی کاری نتوانستند، لذا دولت اسد سقوط کرد.
داکتر رحمانی نقش شهید سلیمانی را در احیای گروههای مقاومت در دو بُعد به بررسی گرفت و گفت: بعد اول تأمین تسلیحات بود ولی از آن مهمتر احیای اراده مردم بود.
نامبرده خاطرنشان کرد: پس از سالیان سال این باور شکل گرفته بود که با اسرائیل نمیشود مقابله کرد چون یک قدرت بزرگ است و قدرتهای غربی پشتوانه آن هستند. اما گروههای مقاومت این تز را شکست دادند و فهماندند که با اراده قوی، ایمان به خدا و اخلاص و با تکیه بر نیروهای مؤمن مردمی و با استقامت میتوان در برابر اسرائیل مقاومت کرد.
به گفته این تحلیلگر امور سیاسی، امروز این مقاومت در یمن شکل گرفته، در حالی که بسیار مظلوم و از نظر اقتصادی ضعیف است. گروههای مقاومت یمن فقط با تکیه بر نیروی اراده و اخلاص ایستادگی میکنند.
وی افزود: حزبالله لبنان هم از نظر نظامی با اسرائیل قابل قیاس نیست ولی آنچه به آنها برتری میدهد اخلاص آنهاست. در فلسطین هم همینطور نیروها از نظر جمعیت و انحصار در محدودیتاند، اما اراده و ایمان و باور به پیروزی است که آنها را زنده نگاه داشته است.
داکتر رحمانی با بیان اینکه آقای ابومهدی المهندس با ایدهٔ احیای نیروهای مردمی جلو داعش ایستاد و حکومت عراق سقوط نکرد و جلوی خیلی از فجایع را گرفت، گفت: امروز هم مقاومت در عراق بیدار و هوشیار است و حضور دارد که اگر چنانچه بار دیگر دسیسهای توسط قدرتهای غربی و اسرائیل شکل بگیرد و بخواهد گروهی را احیا کند صرفاً گروههای مردمی میتوانند استقامت کنند.
وی خاطرنشان کرد: کار بزرگ دیگر شهید سلیمانی احیای گروههای مقاومت از ملیتهای مختلف است. در عراق شاید خود عراقیها حضور داشتند، اما سردار سلیمانی گروههای دیگری را شکل داد که امروز در کنار نیروهای مقاومت حضور دارند. در سوریه بیشترین مقاومتها را این نیروها داشتند.
داکتر رحمانی در پایان گفت: سردار سلیمانی در زمان مقاومت در افغانستان نیز نقش بارزی داشت و در کنار مجاهدینی که در راستای مقاومت فعالیت میکردند حضور داشت و این حضور مشهود بود. حضور آن شهید در کنار مجاهدین همیشه مایه قوت قلب بود.