اسلایدشوتحلیلترجمهجهانحقوق بشرخبرسیاستمنطقه

ترامپ و غزه؛ تشنه‌تر از قبل به حمایت از جنایت

مترجم: سید طاهر مجاب-خبرگزاری دید

خبرگزاری دید: موضع‌گیری متزلزل ترامپ درباره غزه به‌نظر می‌رسد نتیجه سیاست‌های ملی‌گرایانه افراطی دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش باشد که در آن، شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری را قانونی اعلام کرد، بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، پیمان‌های ابراهیم را برنامه‌ریزی و از جنایات اسرائیل علیه بشریت بی‌رحمانه حمایت کرد.

ترامپ و غزه؛ بازگشت به سیاست‌های ملی‌گرایانه افراطی

موضع جدید و افراطی امریکا و اسرائیل در مورد سیاست قبلی‌شان در قبال فلسطین، شوک وحشتناکی را به همراه داشته است. در تضاد با اصول اخلاقی تمدنی، قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، اکنون اصرار دارد که یک «دولت فلسطینی» می‌تواند در عربستان سعودی شکل بگیرد.
این تشدید بیگانه‌ستیزی پس از پیشنهاد دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا، برای اخراج ساکنان غزه از این منطقه محاصره‌شده و تبدیل آن به یک منطقه رودخانه‌ای در خاورمیانه، و سپس انتقال مردم فلسطین به سایر کشورهای عربی همسایه مطرح شده است.

ترامپ و غزه؛ بازگشت به سیاست‌های ملی‌گرایانه افراطی

پاکستان، مطابق با سیاست همیشگی‌اش، به‌سرعت و به‌درستی این پیشنهاد عجیب را محکوم کرد. اسلام‌آباد در دیپلماسی فعال خود با ایران و ترکیه، این طرح را بی‌توجهی کامل به حق مشروع فلسطینی‌ها برای تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل دانست.
با این حال، این تحولات و تغییر مواضع چیز جدیدی نیستند. به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی، با احتمال بازگشت ترامپ به قدرت، جسارت بیشتری یافته و اکنون با شعار جدیدی، راه‌حل دو دولتی را که قبلاً پذیرفته شده بود، رد می‌کند و آن را «پس از حملات ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ توسط حماس، دیگر غیرقابل اجرا» می‌داند.

این امر چیزی جز فرصت‌طلبی در سیاست واقعی یا ری‌یل پالیتیک نیست و هدف آن پنهان کردن جنایاتی است که تل‌آویو در غزه و کرانه باختری مرتکب شده است. دیوان بین‌المللی عدالت (ICJ) اسرائیل را به جرم نسل‌کشی محکوم کرده و این رژیم را موظف نموده است که موضوع را طبق قوانین بشردوستانه بررسی کند.

به همین ترتیب، موضع‌گیری متزلزل ترامپ درباره غزه به‌نظر می‌رسد نتیجه سیاست‌های ملی‌گرایانه افراطی دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش باشد که در آن، شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری را قانونی اعلام کرد، بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، پیمان‌های ابراهیم را برنامه‌ریزی و از جنایات اسرائیل علیه بشریت بی‌رحمانه حمایت کرد.
پاکستان باید این مسئله را در سازمان همکاری اسلامی (OIC) مطرح کرده و با ذینفعان اصلی در جهان اسلام به‌طور گسترده تعامل کند تا طرح‌های اسرائیل را محکوم نماید. اطمینان‌های اسلام‌آباد به ایران و عربستان سعودی مبنی بر این‌که در این زمینه پیشگام خواهد بود، نشانه‌ای از رهبری واقعی است.
سفر آتی، رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، به پاکستان باید این روند را تسریع کند و نقشه راهی برای آزادی فلسطینی‌ها از سرکوب و ظلم تدوین شود.

منبع: اکسپرس تریبون – Express Tribune

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا