اسلایدشوافغانستانتحلیل و ترجمهترجمهسیاستمنطقه

تجربه‌های تکراری؛ تهدیدات ترامپ و سرنوشت مذاکرات هسته‌ای با ایران

خبرگزاری دید: تعجب‌آور است ترامپی که می‌خواهد با روسیه و چین صلح کند، جنگ در اوکراین را خاتمه دهد و با کمک متحدان عرب خود، راه‌ حلی برای مسأله فلسطین بیابد، اکنون مشتاق دیپلماسی مبتنی بر زور در برابر ایران شده است.

تجربه‌های تکراری: تهدیدات ترامپ و سرنوشت مذاکرات هسته‌ای با ایران

به نظر می‌رسد دونالد ترامپ رییس‌جمهور امریکا، معامله‌گر ماهر، در زمینه تعامل با ایران در تنگنا قرار گرفته است. ترامپ با عقب‌نشینی از سیاست تشویق‌آمیزش در مورد مذاکره مجدد توافق هسته‌ای جدید با جمهوری اسلامی، ناگهان به زورگویی بیشتر تمایل نشان می‌دهد و باور دارد که تهران را می‌توان ترساند.
او همچنین تهدید به تحریم‌های ثانویه و تعرفه‌های غیرمستقیم کرده است که تلاش عجیب دیگر برای تحت فشار قرار دادن شریان اقتصادی ایران است. این که آیا این سیاست موفق خواهد بود یا نه، کسی نمی‌تواند به‌طور قطع چیزی بگوید.
با در نظر گرفتن سرسختی چهار دهه‌ای ایران در برخورد با امریکا، اوضاع احتمالاً بدتر خواهد شد و منطقه‌ ناآرام، جهان را به‌سوی هرج‌ومرج بیشتر سوق خواهد داد.
تهدید ترامپ به بمباران ایران شباهت زیادی به سیاست‌های گذشته‌ کاخ سفید دارد؛ جایی که رؤسای جمهور امریکا وسواس زیادی برای یافتن راه ‌حل نظامی در برخورد با عراق، افغانستان و کوریای شمالی داشتند.
با وجود بمباران گسترده‌ توره‌بوره که با هدف نابودی یک گروه انجام شد، افغانستانی‌ها هنوز زنده‌اند و مقاومت می‌کنند، همان‌گونه که عراقی‌ها نیز پابرجا مانده‌اند و امریکا را مجبور به گفتگو در مورد مسایل سیاسی کرده‌اند.
بنابراین اگر سیاستمدار کهنه‌کاری مانند ترامپ تصمیم به استفاده از نیروی نظامی علیه ایران بگیرد، رویکرد کودکانه‌ای خواهد بود. افزون بر این، تعجب‌آور است ترامپی که می‌خواهد با روسیه و چین صلح کند، جنگ در اوکراین را خاتمه دهد و با کمک متحدان عرب خود، راه‌ حلی برای مسأله فلسطین بیابد، اکنون مشتاق دیپلماسی مبتنی بر زور در برابر ایران شده است.
وضعیت کنونی، وضعیتی مبهم است و با پایبندی به مواضع سنتی نمی‌توان از آن عبور کرد. تهران مایل به مذاکره است، اما می‌خواهد این روند از طریق سازوکار تعیین‌شده در توافق هسته‌ای (برجام) پیش برود؛ زیرا احساس می‌کند که در تعامل از طریق اتحادیه اروپا، روسیه و چین آسوده‌تر می‌باشد. این سرسختی در خودداری از مذاکره مستقیم با واشنگتن، نشانه عدم سیاست‌مداری است.
همچنین، احتمالاً دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، نمادی از پایان دادن به جنگ‌ها در سراسر جهان و تمرکز بر پیشرفت فناوری و اقتصاد امریکا باشد. در چنین شرایطی، تهدید او به بمباران ایران غیرمنطقی و آزاردهنده به‌نظر می‌رسد.

مترجم: سیدطاهر مجاب – خبرگزاری دید
منبع: اکسپرس تریبون ـ Express Tribune

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا