«پروسه کابل» دو پیشنهاد مذاکره برای طالبان و پاکستان دارد
هارون چخانسوری معاون انسجام امور اداره امور ریاستجمهوری میگوید که امروز حکومت افغانستان در نشست «پروسه کابل» با وضاحت کامل به گروه طالبان «پیشنهاد همه جانبه صلح» پیشکش میکند.
آقای چخانسوری دریک نشست خبری گفت:« حکومت افغانستان پیشنهاد واضح صلح را فردا ارایه میکند و آماده هرگونه مذاکرات برای آوردن صلح و ثبات در افغانستان است.»
چخانسوری افزود که دروازه صلح به روی طالبانی که صلح میخواهند باز است و این گروه نیز همانگونه که افغانستان گامهای عملی برداشته، شعار ندهند و اقدام عملی کنند.
وی گفت:« فردا طرح صلح نه بلکه یک پیشنهاد همه جانبه صلح به طالبان ارایه میشود. هیچ محدودیت برای آغاز مذاکرات صلح در آن «پیشنهاد» نیست. « طالبان » میتوانند مذاکرات صلح را آغاز کنند، ولی باید با صداقت و با اراده کامل بیایند که مذاکرات را آغاز کنیم. صرف در شعار و برای فریب نباشد.»
در عین حال وی اضافه کرد که در نشست فردا به پاکستان نیز مذاکره دولت با دولت پیشنهاد میشود.
او افزود:« بخش دیگر پیام به پاکستان و جامعه بینالمللی خواهد بود. حکومت افغانستان هر لحظه آماده است که با پاکستان مذاکره کند، مشروط بر این که به خشونتهای چند دهه گذشته نقطه پایان گذاشته شود. از جامعه جهانی نیز میخواهیم از طرحی که فردا دولت افغانستان برای دستیابی به صلح ارایه میکند، حمایت کند.»
«پروسه کابل» سه بخش دارد
دومین نشست «پروسه کابل» امروز (چهارشنبه ۹ حوت) با حضور نمایندگان ۲۵ کشور و سازمان بینالمللی در کابل برگزار میشود.
آقای چخانسوری گفت:« کنفرانس کابل به ابتکار افغانها و به مالکیت و رهبری افغانستان برگزار میشود. اجماع و حمایت منطقهای هم وجود دارد. مبارزه با تروریزم و مواد مخدر و همچنان مذاکره صلح با طالبان و همینطور با پاکستان محور بحث در این نشست خواهد بود.»
به گفتهی او، نشست امروز سه بخش دارد: افتتاحیه توسط رییسجمهور غنی، بحث گروهی در مورد صلح به گردانندگی کریم خلیلی و بخش سوم بحث روی مبارزه با تروریزم به گردانندگی حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی و نهادهای دفاعی و امنیتی. نشست توسط عبدالله عبدالله رییس اجرایی ختم میشود.
چخانسوری اضافه کرد که تفاوت «پروسه کابل» با دیگر نشستهای منطقهای این است که این نشست چتری است برای دیگر نشستها.
به گفته او، نقاط برجسته طرح این است که حکومت افغانستان برای آغاز گفتوگوهای صلح هیچ نوع پیششرطی ندارد. طالبان میتوانند بهصورت مستقیم با دولت افغانستان که در آن نمایندگان جامعه مدنی و زنان نیز حضور خواهند داشت، مذاکره کنند.
خواست طالبان برای مذاکره با امریکا
اما یک روز پیش از انجام برگزاری دومین نشست « پروسه کابل» که امروز چهار شنبه برگزار خواهد شد، گروه طالبان در یک اقدام بیپیشینه امریکا را به پای میز مذاکره خواسته است و تاکید بر پایان جنگ در افغانستان کرده است.
گروه طالبان ازمقامهای آمریکایی خواست که به صورت مستقیم با دفتر سیاسی این گروه در کشور قطر درباره راه حل صلح آمیز مسنله افغانستان صحبت کند.
اعلامیه این گروه در واکنش به سخنان «آلیس ولز» معاون وزارت امور خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی به تازهگی منتشر شده.
«آلیس ولز» در یک مصاحبه با بیبیسی گفته بود که اگر طالبان میانه رو برای گفتوگو با دولت افغانستان آماده باشند، امریکا از آن حمایت خواهد کرد.
در اعلامیه این گروه آمده که برای پایان «اشغال» افغانستان خواستار یک راه حل صلح آمیز برای موضوع افغانستاناست.
دونالد ترامپ: صلح با طالبان نتیجه نمیدهد
دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا در ماه آگست سال گذشته اعلام کرد که پیروزی در افغانستان نیازمند حمله به دشمنان امریکا، نابودی داعش، درهمشکستن القاعده، جلوگیری از تسلط طالبان بر کشور و متوقف کردن حملات بزرگ تروریستی علیه امریکاییها پیش از وقوع آن است و تاکید کرد از حملات تهاجمی علیه طالب و داعش کار میگیرد.
اشرف غنی: پارچه – پارچه شدن فرزندان ما امتحان الهی است
محمد اشرف غنی هم به عنوان رییس جمهور کشور از نبود یک سیاست شفاف در برابر گروههای تروریستی رنج میبرد، چهار شنبه هفته گذشته اعلام کرد که پارچه – پارچه شدن فرزندان ما امتحان الهی است.
بعد در یک سخرانی دیگر در مسجد وزیر محمد اکبر خان گفت که خداوند به انتقام امر کرده است و شما مطمین باشید که انتقام هر قطره خون مردم خویش را میگیرد.
با این همه، در پروسه کابل نمایندگان ۲۵ کشور مختلف به دنبال صلح برای جنگ افغانستان هستند.
اختر سهیل_ خبرگزاری دید کابل