آزادی بیاناجتماعاسلایدشوجهانحقوق بشرسیاستمهاجرت

آمریکای عاری از شریعت؛ کنگره در مسیر اسلام‌هراسی سازمان‌یافته

خبرگزاری دید: سازمان‌های اسلامی در ایالات متحده هشدار داده‌اند که جلسات استماع اخیر در کنگره به ابزاری برای تشدید فضای بی‌اعتمادی و ترس نسبت به مسلمانان تبدیل شده است. این واکنش‌ها پس از آن شدت گرفت که جمهوریخواهان، که اکثریت هر دو مجلس را در اختیار دارند، نشست‌هایی با محور «آمریکای عاری از شریعت» برگزار کردند؛ نشست‌هایی که به گفته منتقدان، نه برای بررسی مسائل حقوقی، بلکه برای دامن‌زدن به شریعت‌هراسی طراحی شده‌اند.

شورای آمریکایی سازمان‌های اسلامی، متشکل از بیش از ۵۰ نهاد، این روند را «تسلیح دولت علیه مسلمانان آمریکایی» توصیف و اعلام کرده که چنین جلساتی سیاست ترس را تقویت می‌کند. زینب چودری، مدیر شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی در مریلند، تأکید کرده که این جلسات «نه برای حفاظت از قانون اساسی، بلکه برای القای این تصور است که مسلمانان آمریکایی بیگانه و تهدیدآمیزند».

در مقابل، جیمی راسکین، نماینده دموکرات و عضو ارشد کمیته قضایی مجلس نمایندگان، این جلسات را «انحرافی از مسائل اصلی کشور» دانسته و گفته است که این روند آزادی دینی را هدف قرار می‌دهد. با وجود نبود هیچ مدرکی مبنی بر تلاش گروه‌های اسلامی برای اجرای شریعت در آمریکا، جمهوریخواهان عنوان نشست اخیر خود را «چرا اسلام سیاسی و شریعت اسلامی با قانون اساسی آمریکا در تعارض است؟» انتخاب کردند؛ عنوانی که به باور منتقدان، کلیشه‌ها و نظریه‌های توطئه را بازتولید می‌کند.

چیپ روی، نماینده جمهوریخواه، در این جلسه مدعی شد «افراط‌گرایان اسلام سیاسی به دنبال جایگزینی نظام سیاسی آمریکا هستند» ادعایی که سازمان‌های اسلامی آن را بی‌اساس و تحریک‌آمیز می‌دانند.

مدافعان حقوق بشر نیز می‌گویند این جلسات در شرایطی برگزار می‌شود که اسلام‌هراسی در آمریکا طی سال‌های اخیر افزایش یافته است؛ افزایشی که ریشه آن را در پیامدهای حملات ۱۱ سپتامبر، سیاست‌های ضد مهاجرتی، گسترش برتری‌طلبی سفیدپوستان و تنش‌های ناشی از جنگ غزه می‌دانند.

بر اساس گزارش شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی (CAIR)سال ۲۰۲۵ با ثبت ۸۶۸۳ شکایت مرتبط با اقدامات ضد مسلمانان و اعراب، رکورد جدیدی در نقض حقوق این اقلیت‌ها ثبت شده است. همچنین پژوهشی از مرکز «مطالعه نفرت سازمان‌یافته» نشان می‌دهد که از اوایل ۲۰۲۵، تعصب علیه مسلمانان در میان مقامات منتخب جمهوریخواه به‌طور چشمگیری افزایش یافته و بیش از ۱۱۰۰ پست اینترنتی آنان حاوی محتوای ضداسلامی بوده است.

در همین فضا، فرمانداران جمهوریخواه فلوریدا و تگزاس، شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی را «گروه تروریستی» خوانده‌اند، اما این ادعا از سوی این شورا و نهادهای حقوق بشری رد شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا