اجتماعاسلایدشوافغانستانخبرسیاستمذهبی

طالبان خواستار تسهیل سفر زائران افغانستانی به کربلا شد

خبرگزاری دید: در دیدار معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان با سفیر ایران در کابل، مقام‌های طالبان با تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه، خواستار تسهیل سفر زائران افغانستانی به عتبات عالیات، به‌ویژه شهر کربلا شدند. این درخواست در حالی مطرح شده که حکومت طالبان در ایام عاشورای حسینی، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های گسترده‌ای را بر شیعیان افغانستان تحمیل کرد.

قدرت‌الله جمال، معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان، در دیدار با علیرضا بیکدلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، بر ضرورت تسهیل سفر زائران افغانستانی به عتبات عالیات تأکید کرد. او گفت که شمار زیادی از شهروندان افغانستان علاقه‌مند سفر به اماکن مقدس در عراق از مسیر ایران هستند و فراهم‌سازی شرایط آسان‌تر می‌تواند به تقویت روابط فرهنگی و مذهبی دو کشور کمک کند.

جمال با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی ایران و افغانستان، خواستار گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های گردشگری، حمل‌ونقل و آموزش شد. او همچنین پیشنهاد کرد که دوره‌های آموزشی مشترک برای استادان و فعالان حوزه گردشگری افغانستان با همکاری مراکز علمی و آموزشی ایران برگزار شود.

سفیر ایران نیز در این دیدار بر آمادگی تهران برای توسعه همکاری‌های فرهنگی و گردشگری تأکید کرده و گفته که ایران از هر اقدامی که به بهبود تعاملات مردمی و فرهنگی میان دو کشور کمک کند استقبال می‌کند.

این در حالی است که در ایام عاشورای حسینی، طالبان محدودیت‌های قابل‌ توجهی بر فعالیت‌های مذهبی شیعیان افغانستان اعمال کرد. در بسیاری از ولایت‌ها، برگزاری مراسم عزاداری، راهپیمایی‌های سنتی و نصب پرچم‌های مذهبی با ممنوعیت روبه‌رو شد و گزارش‌هایی نیز از بازداشت برگزارکنندگان مراسم، جلوگیری از پخش نوحه و محدودیت رفت‌وآمد در اطراف مراکز مذهبی منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا