اجتماعاسلایدشوافغانستانحقوق بشرحکومتخبرسیاست

متقی: طالبان نیازی به مذاکره با مخالفان ندارد

خبرگزاری دید: امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان، در مصاحبه‌ای با شبکه بی‌بی‌سی گفت حکومت متبوع او نیازی به مذاکره با مخالفان ندارد؛ زیرا به گفته وی، مردم از حکومت کنونی رضایت دارند و طالبان در سراسر کشور از حمایت عمومی برخوردارند.

وی با اشاره به روابط خارجی طالبان افزود که این گروه با کشورهای متعددی روابط خوب دارد و بیش از ۴۰ سفارت و قنسولگری فعال در سطح بین‌المللی دارد. متقی همچنین تأکید کرد که حکومت طالبان «فراگیر» است و زنان در شماری از دستگاه‌های دولتی فعالیت دارند.

در بخش دیگری از سخنانش، وزیر خارجه طالبان درباره آموزش دختران گفت تحصیل بالاتر از پایه ششم تا اطلاع بعدی به تعویق افتاده، اما آموزش دختران در مدارس دینی ادامه دارد.

این در حالی است که اظهارات امیرخان متقی درباره رضایت عمومی از حکومت طالبان و فراگیر بودن ساختار سیاسی، با واقعیت‌های موجود در افغانستان فاصله دارد. محدودیت‌های گسترده بر آموزش دختران، حذف زنان از بخش‌های کلیدی دولت، سرکوب سازمان‌یافته اقلیت‌های قومی و مذهبی و نبود مشارکت نیروهای سیاسی مخالف، نشان می‌دهد که ادعای «فراگیر بودن حکومت طالبان» ادعای پادرهوای تبلیغاتی است.

همچنین تأکید بر روابط خارجی و فعالیت سفارت‌ها نمی‌تواند جایگزین مشروعیت داخلی شود؛ مشروعیتی که بدون تضمین حقوق اساسی شهروندان و ایجاد فضای سیاسی باز، همچنان با چالش جدی روبه‌رو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا