اسلایدشواقتصاد و توسعهخبرسیاست

پاکستان و آفریقا برای تجارت ۱۵ میلیارد دالری تا ۲۰۳۰ هدف‌گذاری کردند

خبرگزاری دید: پاکستان و کشورهای آفریقایی در مراسم افتتاحیه «شورای اقتصادی پاکستان و آفریقا» بر افزایش مبادلات تجاری دوجانبه به ۱۵ میلیارد دالر تا سال ۲۰۳۰ و گسترش همکاری‌های بخش خصوصی تأکید کردند.

دیپلمات‌های کشورهای مختلف از جمله رواندا، مراکش، کنیا و اتیوپی در این نشست حضور داشتند. مقام‌های شرکت‌کننده با اشاره به ظرفیت‌های پاکستان در بخش‌های کشاورزی، نساجی، داروسازی، معادن و فناوری اطلاعات، بر ضرورت بهره‌گیری از بازار ۱.۵ میلیارد نفری آفریقا تأکید کردند.

رضا حیات، وزیر تولیدات دفاعی پاکستان، راه‌اندازی این شورا را یک نقطه عطف اقتصادی خواند. حامد اصغر خان، سرپرست شورا نیز آفریقا را «غول خفته» اقتصاد جهانی توصیف کرد و گفت صادرات فناوری اطلاعات پاکستان که اکنون ۲.۷ میلیارد دالر ارزش دارد، با ورود گسترده‌تر به بازار آفریقا می‌تواند بیش از دو برابر افزایش یابد.

بر اساس آمارهای رسمی، مجموع مبادلات تجاری پاکستان با کشورهای آفریقایی حدود ۴.۸۵ میلیارد دالر است که ۲.۲۴ میلیارد دالر آن مربوط به صادرات پاکستان، از جمله برنج، محصولات نساجی و دارو، و ۲.۶۱ میلیارد دالر مربوط به واردات، از جمله زغال‌سنگ، چای و نفت است.

کنیا، آفریقای جنوبی، نیجریه، مراکش و تانزانیا از مهم‌ترین شرکای تجاری پاکستان در قاره آفریقا به شمار می‌روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا