اسلایدشوافغانستانخبرسیاستنظامی

طالبان پروژه بومی‌سازی پهپادهای رزمی را کلید زد

خبرگزاری دید: حکومت طالبان برنامه‌ای برای توسعه و بومی‌سازی توانمندی‌های پهپادی خود آغاز کرده است. این اقدام بر استفاده گسترده‌تر از پهپادهای تجاری، توسعه مدل‌های رزمی و شناسایی و تلاش برای جبران ضعف نیروی هوایی متمرکز است.

بر اساس گزارشی تحلیلی از رسانه امریکایی «هو وات وای» طالبان در گذشته بیشتر از پهپادهای تجاری تغییرکاربری‌یافته استفاده می‌کرد، اما اکنون به‌دنبال توسعه توان تولید داخلی پهپادهای رزمی و شناسایی است.

احمدضیا سراج، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، گفته که طالبان در این مسیر از تجهیزات پیشرفته‌تر، از جمله پهپاد صنعتی «ماتریس ۳۰۰» ساخت چین، استفاده می‌کند و برای پیشبرد برنامه تولید داخلی، مهندسان افغانستانی را نیز جذب کرده است.

بر اساس این گزارش، یکی از اهداف اصلی توسعه پهپادها، تقویت توان شناسایی و نظارت امنیتی و مقابله با گروه‌های مخالف، از جمله داعش، عنوان شده است. هدف دیگر، جبران بخشی از خلأ ایجادشده در نیروی هوایی کشور پس از خروج نیروهای خارجی و زمین‌گیر شدن شماری از هواپیماها و چرخبال‌های باقی‌مانده است.

گزارش‌ها همچنین از ایجاد مراکز پشتیبانی و شناسایی پهپادی در برخی ولایت‌های شمالی، از جمله بدخشان، حکایت دارد. این مراکز برای پایش مناطق کوهستانی و جمع‌آوری اطلاعات امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

توسعه این ظرفیت در حالی دنبال می‌شود که تنش‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان نیز افزایش یافته است. استفاده از پهپادهای سبک و تغییرکاربری‌یافته در مناطق مرزی، به یکی از ابزارهای نظارتی و امنیتی طالبان تبدیل شده است.

با این حال، میزان واقعی ظرفیت تولید داخلی پهپادهای رزمی طالبان، شمار سامانه‌های در اختیار این گروه و سطح پیشرفت برنامه بومی‌سازی، در منابع مستقل به‌طور دقیق مشخص نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا