آخرین اخباراسلایدشوافغانستانسیاستگزارش

قوم بلوچ در افغانستان اقلیت نیست/ محمودی: نباید در تکت‌های انتخاباتی از اقوام استفاده ابزاری شود

« قوم بلوچ در افغانستان اقلیت نیست!» همایش با شکوهی بود که از سوی شورای بلوچ‌های افغانستان در کابل راه‌اندازی شد.


« قوم بلوچ در افغانستان اقلیت نیست!» همایش با شکوهی بود که از سوی شورای بلوچ‌های افغانستان در کابل راه‌اندازی شد.
در این همایش به پوتانسیل اجتماعی بلوچ‌ها در کشور پرداخته شده و عنوان شد که هیچ قوم در افغانستان، از جمله قوم بلوچ اقلیت نیست و در برابر قانون اساسی کشور تمام شهروندان از حق مساوی دارا می‌باشند.


به گزارش خبرگزاری دید، در این همایش که زیر نام « قوم بلوچ در افغانستان اقلیت نیست!»، امروز پنجشنبه ( ۲۴ عقرب) در کابل برگزار شد، در رابطه به حضور میلیونی آن‌ها در افغانستان صحبت شده و روی مسایل داغ کشور از جمله انتخابات، مذاکرات صلح، امنیت، سهم اقوام در زعامت سیاسی و قدرت و همچنان تشکیل تکت‌های انتخاباتی مکث شد.


نظام‌الدین فطرت بلوچ رییس شورای بلوچ‌های افغانستان، در این همایش سخنرانی کرده و نقطه نظرات این شورا را به مثابه نماینده این قوم در تعاملات بزرگ سیاسی بیان کرد.

نظام‌الدین فطرت بلوچ رییس شورای بلوچ‌های افغانستان

آقای بلوچ گفت:« کشور ما افغانستان؛ کشور کثیرالقومی است. اکنون در یکی از دشوارترین مراحل تاریخی خود قرار دارد ، چون امروز درین سرزمین سلطه‌طلبی و انحصار گرایی‌های قومی، فقر، بیکاری، نادیده گرفتن جایگاه گروه‌ها و اقوام در تعاملات سیاسی و نظام کنونی کشور، ساکنین این ملک را به ناملایمت ها و نا هنجاری‌های سخت قرار داده است.»


او افزود:« شورای بلوچ‌های افغانستان به عنوان یک بستر مردمی و جریان بی‌طرف برای نجات و حفظ منافع علیای کشور و حفظ ارزش‌های دینی، ملی، تاریخی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی طوایف و اقوام ساکن در کشور و بیرون شدن از گرداب حوادث و نا ملایمتی‌ها؛ وحدت، همدلی، مساوات، برابری و تامین عدالت اجتماعی را برای یک افغانستان واحد ، با ثبات و مترقی و رسیدن به صلح و همبستگی همیشگی را یک امر نهایت مبرم و ضروری می‌داند.»
به باور رییس شورای بلوچ‌های افغانستان، این قوم بزرگ افغانستان تاکنون در معادلات و تعاملات سیاسی و اجتماعی نادیده گرفته شده و پس از این نباید این چنین باشد و افزود که بر اساس قانون اساسی کشور تمام اقوام در برابر قانون مساوی هستند؛ پس باید در معادلات قدرت، تعاملات اجتماعی وسیاسی و همچنان تشکیل ایتلاف‌ها نادیده گرفته نشوند.
در همین حال، سید علی‌رضا محمودی رییس شورای رهبری توافق ملی و تغییر و چهره فعال سیاسی؛ در سخنرانی خویش در این همایش، با اشاره به نصوص صریح دینی مسلمانان به وحدت و برابری؛ گفت که بر اساس قانون اساسی کشور، نصوص صریح دینی و عرف دمکراسی تمام مردم حق مساوی و برابر دارند.

سید علی‌رضا محمودی رییس شورای رهبری توافق ملی و تغییر

آقای محمودی، همچنان افزود که هیچ کس در افغانستان اقلیت و اکثریت نیست و افغانستان کشور اقوام مختلف است نه اکثریت و اقلیت.
رییس شورای رهبری توافق ملی و تغییر با اشاره به وضعیت جاری کشور گفت: پروسه صلح یک موضوع داغ در کشور است، این پروسه باید شفاف باشد. مردم باید در جریان مذاکرات صلح قرار داشته باشند و از دل مذاکرات صلح نتیجه‌ای به دست آید که همه مردم در آیینه آن خود را بیابند. پروسه صلح طوری باید به پیش برود که دستاوردها و قانون اساسی کشور قربانی نشود.


آقای محمودی همچنان با اشاره به مسئله انتخابات و تشکیل تکت‌های انتخاباتی افزود که نباید در تشکیل تکت‌های انتخاباتی از اقوام دیگر استفاده ابزاری شود، بلکه باید تمام اقوام با توجه به شعاع وجودی شان در تعاملات قدرت در کشور سهم داشته باشند.
از سویی هم، الحاج غلام محمد بلوچ رییس شورای بلوچ‌های قندهار نسبت به نادیده گرفته شدن اقوام کشور در معادلات سیاسی سخن زده و گفت که نباید معادلات قومی تنها میان دو سه قوم بزرگتر خلاصه شده و اقوام دیگر افغانستان نادیده گرفته شود.


مولوی عزت‌الله عارف، وکیل الله داد بلوچ، مولوی عبدالبصیر کاظم، گلاب نور، الحاج نظر محمد خان بلوچ، شیرآقا بلوچ و نعیم سنجرانی از دیگر سخنرانان این همایش بودند که هر کدام به نوبه خود روی مسایل جاری کشور سخن گفته و مشکلات قوم بلوچ را بیان کردند.

 

رسول شهزادـ خبرگزاری دید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا