مترجم: سید طاهر مجاب – خبرگزاری دید
خبرگزاری دید: کنفرانس بینالمللی دو روزه درباره آموزش دختران در جوامع مسلمان امروز (۲۲ جدی) در اسلامآباد آغاز میشود.

آموزش دختران مسئلهای است که برای کشورهای در حال توسعه حیاتی است و جوامع مسلمان نیز در این زمینه پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند. کنفرانس بینالمللی دو روزه درباره آموزش دختران در جوامع مسلمان که امروز در اسلامآباد آغاز میشود، فرصتی است برای بررسی واقعبینانه شرایط موجود و تدوین راهبرد عملی بهبود وضعیت آموزش دختران در پاکستان. حضور شخصیتهای برجسته حدود ۴۴ کشور، علاوه بر کارشناسان سازمانهای بینالمللی، میتواند منبعی از ایدهها باشد که به رفع حس محرومیت در میان زنان و از بین بردن فاصله جنسیتی در آموزش، اشتغال و توانمندسازی کمک کند.
حضور ملاله یوسفزی، برنده جایزه نوبل، که بهدلیل فعالیتهای اولیهاش در جهت آموزش دختران در دره ناآرام سواتِ خیبرپختونخوا به شهرت رسید، عامل الهامبخش است. او میتواند بهترین سفیر برای جلب استعدادها و منابع مالی داخلی و بینالمللی باشد تا نقشهراهی برای آموزش دختران، از سطح ابتدایی تا عالی، ترسیم شود. این کنفرانس همچنین میتواند در متقاعد کردن حکومت طالبان برای بازنگری سیاستهایش در مورد ممنوعیت آموزش زنان و برداشتن گامهای لازم برای همسانسازی وضعیت زنان در دنیای اقتصادی وابسته به یکدیگر، موثر باشد.
پاکستان در زمینه آموزش، بهویژه در ثبتنام دختران، با موانع زیادی مواجه است. دیدگاه عموم نشان میدهد که کودکان مکتبی، بهخصوص دختران، از دسترسی به آموزش با کیفیت و پیشرفت آموزشی محروماند. طبق آمار بانک جهانی، ۷۷ درصد کودکان در پاکستان دچار فقر آموزشی هستند و بیشتر آنها از نظر مشارکت در جامعه ناکارآمد هستند.
این کشور ۲۴ میلیون کودک خارج مکتب دارد که بیش از نیمی از آنها دختر هستند. علاوه بر این، احتمال ثبتنام دختران در مکتب کمتر است و نمودار تکمیل آموزش ابتدایی آنها بهشدت ناامیدکننده است که ظاهراً بهدلیل موانع اجتماعی-فرهنگی پدرسالارانه است. این وضعیت ناخوشایند در خیبرپختونخوا و بلوچستان عمدتاً بهدلیل فاصله زیاد مکاتب، ترس از آزار و اذیت، نبود محیط بهداشتی مناسب برای دختران و کمبود معلمان زن باتجربه است.
منبع: اکسپرس تریبون- Express Tribune