اسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهامنیت و حوادثتحلیل و ترجمهترجمهتروریسمحکومتسیاستمنطقهمهاجرتمهاجرین

تفاهم با کابل

خبرگزاری دید: یک گام بزرگ به‌جلو برداشته شده است؛ زیرا مقام‌های پاکستان و افغانستان در میان دشواری‌ها و نگرانی‌ها به توافقی دست یافته‌اند تا کار را پیش ببرند. دیدار رو در رو میان اسحاق ‌دار معاون نخست‌وزیر پاکستان و امیرخان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست افغانستان در کابل، منجر به رفع برخی مشکلات شد. این دیدار موضوعاتی چون مبارزه با تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) بازگشت مهاجران افغانستان و سهولت در تجارت و تعرفه‌ها را در بر می‌گرفت.

این پیشرفت پس از ماه‌ها تنش، درگیری‌های مرزی، اظهارات تند دیپلماتیک و بن‌بستی حاصل شد که روابط شکننده دو کشور را تقریباً به آستانه فروپاشی رسانده بود. آنچه اکنون ضروری است، تطبیق جدی و دقیق این توافق از طریق یک مکانیزم هماهنگ است تا از وجود کانال‌های موازی ارتباطی که باعث سردرگمی می‌شوند جلوگیری شود. همچنین میکانیزمی فوری ضدتروریزم برای پاسخ‌گویی به ناپایداری‌های موجود در هر دو طرف مرز باید تدوین گردد.

بر بنیاد گزارش‌ها، نکات برجسته این توافق قابل ستایش است. دو طرف توافق کردند که بازگشت مهاجران با احترام کامل انجام شود و به ادعاهای بدرفتاری با آنان رسیدگی شود، در حالی‌که تنها بین اول تا سیزدهم اپریل، نزدیک به ۶۰ هزار نفر مجبور به بازگشت به افغانستان شده‌اند.

همچنان فیصله شد که اموال رهاشده افغانستانی‌ها به‌هیچ وجه به‌طور اجباری خریداری نشود و بازگشت‌کنندگان اجازه داشته باشند تمام اموال‌شان را با خود ببرند. در نهایت، تأکید شد که به هیچ گروه غیردولتی اجازه داده نخواهد شد که از خاک کشور مقابل برای اقدامات تروریستی استفاده کند.

این گفتگوی رو در رو در زمان مناسبی صورت گرفته است؛ زیرا وضعیت منطقه در حال دگرگونی است و افغانستان و امریکا نیز در تلاش‌اند تا از طریق دیپلماسی و بدون توسل به روش‌های جنگ‌طلبانه، شکاف‌ها را ترمیم کنند.

پاکستان مدت‌ها است که بر گفتگو به‌عنوان راه ‌حلی منطقی تاکید می‌کند؛ گفتگویی که منجر به سرکوب عناصر قانون‌گریز، بازگشت مسالمت‌آمیز مهاجران و توافق بر سر عبور و مرور مرزی شود.

ایجاد یک کمیته نیرومند متشکل از مامورین استخباراتی و مسئولین امور داخله برای رسیدگی به این مسایل نیز گامی دیگر در مسیر درست است. اکنون زمان آن فرارسیده است که شاهد اجرای کامل این توافق و بازگشت بیش از ۱.۳ میلیون مهاجر افغانستانی از پاکستان باشیم.

ترجمه و تلخیص: سید طاهر مجاب ـ خبرگزاری دید
منبع: اکسپرس تریبون – Express Tribune

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا