۲۱ اگست؛ روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریزم
خبرگزاری دید: اقدامهای تروریستی که طیف گستردهای از رویکردهای نفرتمحور را تبلیغ میکنند، سالانه هزاران انسان بیگناه را دچار جراحت کرده یا به قتل میرسانند؛ با وجود محکومیت بینالمللی تروریزم، قربانیان و بازماندگان این پدیده مرگبار و روبهگسترش اغلب برای شنیدن صدایشان، حمایت از نیازهایشان و حمایت از حقوقشان تلاش زیادی میکنند.
رشد پدیده مرگبار تروریزم در دهههای اخیر و افزایش شمار قربانیان و بازماندگان سبب شد تا مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ۷۲/۱۶۵ (۲۰۱۷) روز جهانی یادبود و ادای احترام به قربانیان تروریزم را به منظور گرامیداشت و حمایت از قربانیان و بازماندگان تروریزم و ترویج از برخورداری کامل از حقوق بشر و آزادیهای اساسی تعیین کند.
روز جهانی یادبود از قربانیان تروریزم، روزی آشنا برای ملت افغانستان که در سالیان متمادی گواه رویدادهای متعدد تروریستی از سوی گروههای مختلف با اهداف متعدد بوده است. حملاتی که به طیف های مختلف جامعه صورت گرفته و قربانیان زیادی بر جای گذاشته است.
از جمله مرگبار ترین این رویدادها می توان به حمله بر دانشگاه کابل، مراسم ایام محرم در مرکز شهر کابل، جنبش روشنایی در دهمزنگ، مساجد شهر کابل، مراکز آموزشی و ورزشی غرب کابل و چندین حمله دیگر اشاره کرد.
بازماندگان و قربانیان اقدامهای تروریستی در افغانستان اغلب پس از کمرنگ شدن پیامدهای حوادث تروریستی، احساس فراموشی و غفلت میکنند که این موضوع تاثیر عمیقی بر روحیه و روند زندگی آنها دارد.
با فرا رسیدن این یادبود، ملت شهید پرور افغانستان خواهان مقابله با چنین اعمال تروریستی هستند تا جلوی داغدار شدن خانواده های قربانی و کشتار مردم بیگناهی که هزاران آرزو در سر دارند، گرفته شود.